Curs 18-19

Curs 18-19

Pàgines

dimecres, 10 de novembre del 2010

LLAMINADURES AL BUIT!

NOM DE L’EXPERIMENT: Llaminadures al buit!

INTRODUCCIÓ:

El volum d’un gas depèn de la massa del propi gas, de la pressió i de la temperatura. Si mantenim constant la massa i la temperatura i disminuïm la pressió, el volum augmenta.

Les llaminadures que anomenem ‘esponges’ o ‘núvols’ estan fetes principalment de gelatina, sucre i aire. En aquest experiment les envasarem al buit. Què creus que passarà?

Materials:

  1. Llaminadures del tipus esponja o núvol
  2. Un pot de buit

Procediment:

1. Agafem tres o quatre llaminadures i les fiquem al pot de buit.

2. Tancarem el pot i amb la bomba de buit començarem a fer-la funcionar per treure tot l’aire. Així aconseguirem que es faci el buit (parcial) dins el recipient.

3. Observarem meticulosament com, potser contràriament al que pensàvem, les llaminadures es van inflant de forma progressiva. Què bé!, això ens servirà per menjar més llaminadures. O potser no?

4. En polsar la vàlvula per permetre l’entrada d’aire, observem com les llaminadures tornen a poc a poc a encongir-se.

Conclusió:

T’ha agradat l’experiment?

Quines utilitats creus que pot tenir a la vida quotidiana?


IMATGES7 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest experiment m'ha agradat molt perquè quan vam posar les llaminadures al buit es van inflar molt i a quasi tots ens va entrar gana, ha part ens vam divertir molt bombejant però desprès feia mal. Va ser molt divertit:)

marta ha dit...

Aquest experiment m'ha agradat molt perquè hem inflat un globus amb una bomba d'aire sense bufar,també hem inflat unes llaminadures i escuma d'afaitar.Tot el grup ens hem divertit molt fen aquest experiment.

Anònim ha dit...

Aquest experiment em va agradar molt perquè va ser molt xuli veure com s' inflaven les esponges (nubes), el globus i l' escuma d'afeitar. Carolina, Albert i Valeriya.

Lucía. ha dit...

Aquest expirement ens va agradar a tots...
I a la Alba, a la Begoña i a mi, ens van entrar unes ganes de riure perque el plátan es va inflar moltííííííííííísim i ens ho vam passar pipa.

perfe ha dit...

La Carme i la Perfe estem molt contentes de que us agradin els experiments. És el nostre objectiu :aprendre de manera divertida la ciència.

Valeriya ha dit...

A sigut super divertit m´agradat molt

naiara salazar ha dit...

M'agradat molt Perfe!!!
I a més,a més la nube i era molt bona.
Ummm...

Quin experiment dels que hem fet fins ara t'ha agradat més?

Quin experiment t'ha agradat més?