La verema i l'elaboració del vi es fa en poques setmanes, però el conreu de la vinya és feina de tot l'any. El més important és el cicle vegetatiu, des de que comença a brotar fins que arriva al celler.
El raïm, un cop veremat, es premsa. D’aquest premsatge se n’obté el most, és a dir, la part líquida dels fruits. El most fermentarà de manera natural per l’acció de fongs microscòpics (llevats) que es troben a les peles dels grans de raïm.
Al taller d'experiments de cinquè hem elaborat vi (en realitat suc de raïm) a partir del raïm que els nostres amics i amigues de cinquè B havien posat al seu Cistell de la Tardor. Una activitat molt divertida.
Si voleu veure les fotografies de la nostra feina, feu clic a al següent imatge.
El raïm, un cop veremat, es premsa. D’aquest premsatge se n’obté el most, és a dir, la part líquida dels fruits. El most fermentarà de manera natural per l’acció de fongs microscòpics (llevats) que es troben a les peles dels grans de raïm.
Al taller d'experiments de cinquè hem elaborat vi (en realitat suc de raïm) a partir del raïm que els nostres amics i amigues de cinquè B havien posat al seu Cistell de la Tardor. Una activitat molt divertida.
Si voleu veure les fotografies de la nostra feina, feu clic a al següent imatge.
3 comentaris:
Si que ve ho vam passar be i tant.
Quina pena que hi faltes tanta gent.
I que bo estava el raim!
Gracies per penjaro Perfe!
Hem ba agradar molt el experiment del vi ba sert molt divertit
esta molt be fer lo del vi
Publica un comentari a l'entrada