divendres, 13 de novembre de 2009

ELABORACIÓ DEL VI

PROCÉS D'ELABORACIÓ DEL VI

La verema i l'elaboració del vi es fa en poques setmanes, però el conreu de la vinya és feina de tot l'any. El més important és el cicle vegetatiu, des de que comença a brotar fins que arriva al celler.
El raïm, un cop veremat, es premsa. D’aquest premsatge se n’obté el most, és a dir, la part líquida dels fruits. El most fermentarà de manera natural per l’acció de fongs microscòpics (llevats) que es troben a les peles dels grans de raïm.



Al taller d'experiments de cinquè hem elaborat vi (en realitat suc de raïm) a partir del raïm que els nostres amics i amigues de cinquè B havien posat al seu Cistell de la Tardor. Una activitat molt divertida.

Si voleu veure les fotografies de la nostra feina, fe
u clic a al següent imatge.




3 comentaris:

Alba ha dit...

Si que ve ho vam passar be i tant.
Quina pena que hi faltes tanta gent.
I que bo estava el raim!
Gracies per penjaro Perfe!

begoña ha dit...

Hem ba agradar molt el experiment del vi ba sert molt divertit

kike ha dit...

esta molt be fer lo del vi

Quin experiment dels que hem fet fins ara t'ha agradat més?

Quin experiment t'ha agradat més?