NOM DE L’EXPERIMENT: REACCIONS QUÍMIQUES 1
Introducció: En química, un precipitat és una substància sòlida que es forma dins d’una dissolució. En aquest experiment veurem com, a partir d’una reacció química, obtenim un precipitat, en aquest cas la caseina.
La llet és una mescla de proteïnes, lípids i hidrats de carboni en un medi aquós. De totes les proteïnes dissoltes a la llet, la més important és la caseina. Quan aquesta proteïna es troba en contacte amb un medi àcid, deixa de ser soluble i és precipita.
Materials:
Tubs d’assaig / Gradeta
Comptagotes
Paper de filtre
Llet
Llimonada (suc de llimó)
Coca-cola
Vinagre
Procediment:
- Posa una mica de llet en un tub d’assaig
- Afegeix unes gotes de vinagre
- Deixa el tub d’assaig en repòs una estona i observa què passa.
- Separa la substància sòlida amb un paper de filtre. ¿Què observes?
- Torna a repetir el procés amb les altres substàncies.
RESULTATS:
1 comentari:
que rapid las posat.
Publica un comentari a l'entrada